top of page
Image by noor Younis

AGENDA

Please note: This is a draft agenda. Changes may occur.

Image by Jon Tyson

INTERNATIONAL SUMMIT ON YOUTH AND CYBERCRIME

1 March 2023

Valencia Local Police Headquarters

Av. del Cid, 37, Valencia, Spain

8:30 - 9:00

[30 mins]

Registration

9:00 - 9:20

[20 mins]

Opening

Institutional welcoming: Opening by local, regional and national authorities

9:20 - 9:50

[30 mins]

Introduction to CC-DRIVER and RAYUELA

Aim of the conference and questions

9:50 - 10:10

[20 mins]

Opening Keynote Speech 

(tbc)

DG-Connect / DG-Home representative

10:10 - 11:00

[50 mins]

Panel Discussion 1

Addressing young cybercriminality from the policy makers perspective

Maite Boyero (Spanish National Contact Point Secure Societies)

ENISA

Member States

11:00 - 11:30

[30 mins]

Coffee break

11:30 - 12:20

[50 mins]

Panel Discussion 2

Addressing young cybercriminality from the private sector perspective

Moderator: Bruce Page (Information Security Forum)

Eva Ma López Granero (S2Grupo)

Tom Van de Wiele (WithSecure)

12:20 - 12:50

[30 mins]

Keynote Speech

Pathways into and out of cybercrime

 

Professor Julia Davidson (University of East London)

12:50 - 13:40

[50 mins]

Panel Discussion 3

Addressing young cybercriminality from academia and research perspective

 

Moderator: University of East London

Professor Michel Walrave (University of Antwerp)

María Reneses (Comillas Ponitifical University)

Elena Martellozzo (Middlesex Universtity)

13:40 - 14:40

[60 mins]

Lunch

14:40 - 15:10

[30 mins]

CC-DRIVER

Project overview and tools demo

15:10 - 16:00

[50 mins]

Panel Discussion 4

Addressing young cybercriminality from the Law Enforcement Agencies' perspective

Francisco Batuecas (CETSE, Spanish Ministry of Interior)

Iulian Coman (CEPOL)

16:00 - 16:30

[30 mins]

RAYUELA

Project overview and serious game presentation

16:30 - 17:20

[50 mins]

Panel Discussion 5

Addressing young cybercriminality from the awareness and education perspective

 

Moderator: Stefano Caneppelle (University of Lausanne)

 

Manuel Ransán (INCIBE)

Rodrigo Hernández (Save the Children)

17:20 - 17:30

[10 mins]

Closing

Key findings from the conference & future research orientation

David Wright (CC-DRIVER)

Gregorio Lopez (RAYUELA)

José L. Diego (PLV)

bottom of page